CV

Bobbo Sundgren

Mobil: 0707 90 39 25

bobbosundgren@live.se


Sammanfattning

Att arbeta med att både sälja och skapa digital marknadsföring i 12 år har utvecklat min förmåga att förstå vad som skapar engagemang, utlöser köp och ger mest tillbaka på investeringen. De senaste två åren har jag skrivit en bok om nättrollande, som gavs ut på Pug förlag i januari 2020: Så blev jag ett av Sveriges värsta nättroll.
 

Arbetslivserfarenhet

Sedan 2012 har jag ett eget företag inom Facebook-marknadsföring. Dessutom har jag som volontär skapat filmer för Facebook i en politisk kampanj i ett afrikanskt land. I Sverige har jag skapar filmer för Facebook för allt från restauranger och frisörer till nätbutiker. Filmerna har fått 5000-52 000 visningar, utan köpt utrymme.

• 2018-2020 skrev jag min bok som gavs ut i januari 2020 och nu jobbar jag med två bokprojekt. 

• 2017-2018 var jag kommunikationsansvarig på
HXP Sweden AB och skrev både för webben och i sociala medier. 

• 2016-2017 var jag Brand Specialist på Universal Avenue. (Här lärde jag mig allt om de senaste varumärkena inom digital marknadsföring, som Facebook Wi-Fi, Google Business View och Boka direkt - samt sålde dem).

• 2015-2016 var jag affärsutvecklare på Copyfabriken. (Genom Copyfabriken höll jag i 10 möten med de största reklambyråerna i Göteborg - och fick en god inblick i deras affärsprognoser).

• 2010-2011 var jag säljare på Tikspac i Falkenberg. (VD:n häpnade över att jag lyckades sälja en reklamplats på en hundbajspåse-station till Riksantikvarieämbetet).

• 2009-2010 var jag säljare på Johansson & Winge. (Här sålde jag reklamplatser på internet via cold calls. Redan efter en månad blev jag Månadens säljare).

• 2008-2009 var jag säljare på Sector Alarm. (Här knackade jag dörr och sålde villalarm på enbart provision i 9 månader, vilket lärde mig försäljning).
 

Utbildning

• Distanskurs i copywriting på Forsbergs skola. (Omdöme: Bästa möjliga resultat. Kursen hade flera moment och uppgifter, som handlade om att skriva marknadsförande. Min handledare sa till mig att jag var hennes bästa elev det året).

• Grundkurs i Administrativ teknik på Göteborgs universitet. (Förutom att vi lärde oss det grundläggande om organisationen av regering och riksdag, kommuner, landsting och intresseorganisationer, så lärde vi oss utredningsmetodik, inom vilket jag fick högsta betyg för en utredning som jag skrev om självmord bland ungdomar).

• 1999-2004, Göteborgs Universitet, Filosofie Magister-examen i etnologi. (Min D-uppsats skrev jag på uppdrag av Göteborgs kommun och den handlade om unga, kvinnliga vårdbiträdens upplevelser av förminskande tal på arbetsplatsen. Mest nöjd var jag dock med min B-uppsats, som handlade om hundar i tecknade serier. Den fick högsta betyg).

• 1982-1994, Rudolf Steiner-skolan, Göteborg. (Det är en Waldorfskola, vilket innebär att jag har fått en gedigen grund i insikter om vår kulturarv och tidigt utvecklats konstnärligt, både inom bild, skrivande och musik).